new Toronto park

Toronto is getting a new park and you can decide what it's going to look like

Toronto is getting a new park and residents can help choose the design.

Located at 4000 Eglinton Avenue West in the Humber Heights-Westmount neighbourhood, the 2,756 meter park will be part of an upcoming mixed-use development project.

While construction isn’t expected to start until the fall of 2024 - and won't be completed until the following spring - the city has released two design options that residents can vote on.

Both concepts include a plaza, playground, pathways, gardens, seating areas, and ping pong and games tables. 

Utilizing a "linear and angled" design focus, option A has the aforementioned amenities situated along a straight, central walkway. It also includes a basketball court on the west side of the park.

new Toronto park

Design option A

In contrast, the option B features a "curvilinear and organic" design. A coloured concrete walkway bends through the park and, while there's no basketball court, the design includes a fitness station, walking loop, and leisure area.

new Toronto park

Design option B

Residents can also have their say on whether they prefer a  "traditional" or "geometric" design for the playground, and what type of features they’d like it to have, such as a climbing wall, playhouse or teeter-totter.

Lead photo by

Google Maps


Latest Videos



Join the conversation Load comments

Latest in City

That holiday wreath on your door could actually be a violation of Ontario's fire code

Toronto woman randomly stabbed in back with needle while waiting at crosswalk

A fake Galen Weston Jr. is responding to all the 'peasants' who hate him on Twitter

Toronto Police announce major gun bust with 260 criminal charges

The most popular female pet name in Toronto is the same for both cats and dogs

A Toronto transit station is getting a major facelift for first time in over 20 years

Toronto neighbourhood is being terrorized by a man stalking young women

Cool new tool lets you see Toronto from above as it looked generations ago